Een mondhygiënist is een preventieve zorgverlener met een HBO mondzorgkundige of HBO mondhygiënist opleiding. Het doel is om gaatjes, tanderosie, slechte adem en tandvlees problemen te voorkomen. In sommige gevallen zijn die problemen al aanwezig, dan help de mondhygiënist je hier van af te komen, of bij parodontitis(ernstige tandvleesprobleem) je tanden te behouden. De mondhygienist Amersfoort geeft je instructies en tips hoe je het beste voor je gebit kunt zorgen en wij verwijderen tandsteen, tandplak en eventueel de aanslag op de tanden. Op advies van de tandarts kunnen wij ook uw gebit wit maken doormiddel van professioneel tandenbleken.

Hoe dan ook, wij zijn er om je te ondersteunen bij de gezondheid van jouw gebit.

Wat gaat er gebeuren bij je 1e afspraak

Mondhygienist Amersfoort
 • Kennismaken met de mondhygiënist.
 • Gezondheidsvragenlijst doornemen.
 • Aangeven wat je wensen zijn of waar je last van hebt.
 • Gegevens/verwijzing van de tandarts en/of vorige mondhygiënist doornemen.
 • Onderzoek mondgezondheid en een status van je gebit maken.
 • Foto’s bekijken of opvragen.
 • Uitkomst van het onderzoek wordt uitgelegd.
 • Behandelplan bespreken.
 • Kosten bespreken met een begroting.

Angst voor de mondhygiënist?

Mondhygiënist Amersfoort

Kom eerst kennis maken met onze mondhygiënist! In dit gesprek leggen we precies uit wat we voor je kunnen doen en vertellen we exact hoe we te werk gaan. We nemen graag alle tijd voor je!

Wat doet de mondhygiënist Amersfoort?

Mondhygiënist Amersfoort Noord

Een mondhygiënist is een preventieve zorgverlener met een HBO mondzorgkundige of HBO mondhygiënist opleiding. Het doel is om gaatjes, tanderosie, slechte adem en tandvlees problemen te voorkomen. In sommige gevallen zijn die problemen al aanwezig, dan help de mondhygiënist in Amersfoort je hier van af te komen, of bij parodontitis(ernstige tandvleesprobleem) je tanden te behouden. Wij geven instructies en tips hoe je het beste voor je gebit kunt zorgen en wij verwijderen tandsteen, tandplak en eventueel de aanslag op de tanden. Op advies van de tandarts kunnen wij ook uw gebit wit maken doormiddel van professioneel tandenbleken.

Hoe dan ook, wij zijn er om je te ondersteunen bij de gezondheid van jouw gebit.

Kinderen meenemen?

Kinderen tandarts

Natuurlijk! Schrijf ze in en neem ze gerust mee.

Alle kinderen tot 18 jaar zijn standaard meeverzekerd. Er zitten dus geen extra kosten aan vast. Hoe eerder je kinderen kennis laat maken met de mondhygiënist, hoe prettiger dit voor ze is in de toekomst. Wij gaan er voor zorgen dat tandenpoetsen leuk is met de leukste poetslessen. Laat ze meedoen aan een reis door de mond in het eerste CSI Kids Laboratorium ter wereld! De afspraak duurt dan wel langer, dus hou daar rekening mee. De mondhygienist Amersfoort is er voor je kids!

Wat het oplevert? Kleinere kans op gaatjes voor nu en in de toekomst. Uiteindelijk zullen ze vanaf hun 18de jaar alles zelf moeten betalen. Maar als ze zodanig gewend zijn en ondertussen bewust zijn van hun mondgezondheid, zullen ook de kosten aanzienlijk lager zijn in de toekomst.

Zorgscore 32 reviews en 10 sterren!

TANDARTSEN 3
ASSISTENTEN 3
MONDHYGIENISTEN 2
BALIEMEDEWERKERS 1
PATIENTEN 1900+

OPENINGSTIJDEN

 • Maandag: 08:30 t/m 16:00 uur

 • Dinsdag: 08:30 t/m 17:00 uur
 • Woensdag: 11:00 t/m 19:00 uur
 • Donderdag: Gesloten
 • Vrijdag: 08:00 t/m 18:00 uur
 • Zaterdag: Gesloten
 • Zondag: Gesloten

TELEFOON

033-2007266

LOCATIE

Maanlander 4, 3824 MP Amersfoort

EMAIL

ONTMOET DE MONDHYGIENIST AMERSFOORT

Naar de mondhygiënist gaan is niet het leukste uitje van de dag. Daarom is het belangrijk om te weten naar wie je toe gaat. Hier maak je alvast kennis met de mondhygiënisten van Mondgezondheids Centrum Amersfoort.

Sarah
Sarahmondhygienist Amersfoort
Ik ga graag naar concerten
Ben gek op Harry Styles
Kan soms een huismus zijn
Heerlijk avondje Netflixen
Iris
Irismondhygienist Amersfoort
Sinds 2003 mondhygiënist
Ik heb 1 dochter en 2 bonus kids
Ik ben dol op huisdieren
Mijn hobby’s zijn muziek en dansen