Wij nemen nieuwe patiënten aan!

Wat houdt het eerste bezoek in?

• kennismaken met de tandarts
• voltooien van de inschrijving
• gezondheids vragenlijst invullen
• gegevens van vorige tandarts opvragen
• onderzoek mondgezondheid
• eventueel foto’s maken

Kom eerst kennis maken met onze tandarts! In dit gesprek leggen we precies uit wat voor je kunnen doen en hoe we te werk gaan, we nemen alle tijd voor je!

Natuurlijk! Schrijf ze in en neem ze gerust mee.

Alle kinderen tot 18 jaar zijn standaard meeverzekerd. Er zitten dus geen extra kosten aan vast. Hoe eerder je kinderen kennis laat maken met een tandartsbezoek, hoe prettiger dit voor ze is in de toekomst. Wij gaan er voor zorgen dat tandenpoetsen leuk is met de leukste poetslessen. Laat ze meedoen aan een reis door de mond in het eerste CSI Kids Laboratorium ter wereld!

 

Via onderstaande link kun je een afspraak maken.

•  Inschrijven

•  Afspraak maken

Of bel  033-2007266

Tandarts en Mondhygienist in Amersfoort

Tandarts Amersfoort

Via onderstaande knop kunt je je inschrijven als nieuwe patiënt bij de tandarts in Amersfoort.

Tandarts en Mondhygienist in Amersfoort

Tandarts Amersfoort

Via onderstaande knop kunt je een nieuwe afspraak maken bij de tandarts in Amersfoort.

Waar kunnen we je mee helpen.

Algemene tandheelunde

Afhankelijk van de gezondheid van jouw gebit bepalen we hoe vaak je langs moet komen voor de reguliere controles. Meestal is dat elk halfjaar, maar dit kan ook jaarlijks zijn. Tijdens de controle bekijken we het gebit zorgvuldig en maken we zo nodig röntgenfoto’s of een afspraak bij de mondhygiënist. Je kunt bij ons al je vragen stellen. Samen nemen we de behandeling met je door.

Wortelkanaal behandeling

We zullen er echt alles aan doen dat het nooit zo ver hoeft te komen, maar als het echt nodig is dan helpen we je natuurlijk! Bij ontstoken weefsel is een wortelkanaalbehandeling nodig, omdat de ontsteking niet meer uit zichzelf geneest. Een ontsteking kan ook optreden zonder dat je er last van hebt, daarom is het verstandig om bij twijfel een afspraak te maken met de tandarts.

Parodontologie

Als je regelmatig een bezoek brengt aan de mondhygiënist, voorkom je veel klachten zoals gaatjes, tanderosie of tandvleesontstekingen. Maar heb je toch klachten als rood en bloedend tandvlees, dan is er mogelijk sprake van een tandvleesontsteking. Dat noemen wij gingivitis. Bij een ernstigere tandvleesontsteking hoef je niet altijd wat te merken. Deze ontsteking noemen wij parodontitis. Dit is een tandvleesontsteking die zo spoedig mogelijk behandeld moet worden door de parodontoloog of de mondhygiënist. parodontoloog amersfoort

Implantologie

Implantaten zijn bedoeld je gebit weer zijn funktie terug te geven. Soms moeten er tanden of kiezen vervangen worden omdat ze niet meer gezond zijn. Dan is het ook prettig om de functie zoals kauwen weer terug te hebben en een stralende lach te laten zien. Een implantaat wordt in het kaakbot geplaatst. Vervolgens wordt op dat implantaat een kroon of een brug geplaatst. Bij een gebitsprothese dienen implantaten als houvast.

Kronen en bruggen

Een kroon laat u plaatsen om de vorm en functie van je gebit op duurzame wijze te herstellen. Daarnaast bieden kronen ook de oplossing wanneer een tand of kies onvoldoende houvast biedt voor een nieuwe vulling. Bovendien kunnen kronen het uiterlijk van je gebit verbeteren, zodat je weer een mooie lach krijgt.

Laat een brug plaatsen om één of meer ontbrekende tanden of kiezen te vervangen. Bruggen zijn een duurzame vervanging en worden geplaatst om het uiterlijk en de kauwfunctie van het gebit te herstellen.

Orthodontie

De tandarts in Amersfoort werkt nauw samen met verscheidene orthodontisten in de buurt.Orthodontie is het verplaatsen en rechtzetten van tanden en/of kiezen doormiddel van een beugel. Door de correctie van de stand van de tanden en/of kiezen kan de kauwfunctie van het gebit verbeteren en zo is het gebit ook makkelijker schoon en gezond te houden. Gaatjes en andere problemen worden op deze manier voorkomen en daarnaast ziet een gebit met rechte tanden er natuurlijk ook mooi uit.

*Ben je op zoek naar een tandarts in Kattenbroek of een tandarts in Vathorst of een tandarts in Schothorst? Je kunt gewoon bij ons terecht ook al woon je in een andere wijk dan Nieuwland waar onze tandartspraktijk is gevestigd.
parodontologie amersfoort

Tips van de tandarts!

tandarts Amersfoort

mondzorg voor het hele gezin

In ons mondgezondheidscentrum werken wij samen met gespécialiseerde professionals.

Onze tarieven

Alle tarieven worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) en zijn dus voor alle tandartsen hetzelfde.

Wij vinden het belangrijk dat je op een prettige manier naar de tandarts en de mondhygiënist gaat. Laat andere mensen weten wat je van ons vindt.

Openingstijden

Bel ons op 033-2007266

Tandarts Amersfoort
Tandartspraktijk Amersfoort

Maanlander 4, 3824 MP Amersfoort

Volg ons op social media!