Kids Laboratorium

Een reis door je mond!

Heb je wel eens een reis gemaakt in je eigen mond? Weet je eigenlijk wel wat er allemaal in je mond leeft!

In ons CSI- Laboratorium leer je precies wat er allemaal in je mond gebeurd. Wat doet cola of chocolade nu eigenlijk met je tanden en je tong? Die zure mat, is dat nu echt zo slecht voor je tanden? Wat leeft er allemaal tussen je tanden en kiezen en wat kleeft er toch aan je tong!

Je komt het allemaal te weten in het super CSI-Kids Laboratorium in Amersfoort.

mgc Amersfoort
Hoe maak je eigenlijk tandpasta?
Waar poets jij je tanden elke dag mee?
Welke bacteriën leven er in jouw mond?
Het is een drukke bedoeling in je mond met alles wat er leeft!
Wat eet jij elke dag?
Wat eet en drink jij elke dag? En wat doet dat met je tanden?
Previous slide
Next slide

Wat leeft er toch in je mond!

Bacteriën

Previous slide
Next slide

Je mond zit vol met duizenden verschillende bacteriën. Ze hebben allemaal een eigen taak en missie. De ene groep wil dolgraag in je kies wonen en de andere wil lekker warm tussen je tanden en tandvlees zitten. Bacteriën zijn dol op warme donkere en vochtige plekjes.

En als ze daar blijven zitten, gaan ze groeien. Niet in de lengte, maar juist in aantal. Hoe meer familieleden en vrienden hoe fijner zij het vinden. Er zijn ook bacterien die je helpen bij het verwerken van je eten en drinken. Zo zie je maar dat er niet alleen slechte bacterien in je mond wonen, maar ook goede bacteriën

kidslaboratorium Amersfoort

Alle kinderen gaan hun eigen smaak tandpasta maken en krijgen natuurlijk een tube van hun eigen gemaakte tandpasta mee naar huis. Super leuk om te doen en leuk om te weten dat er vroeger in Amersfoort een echte tandpasta fabriek heeft gestaan!

Previous slide
Next slide

Natuurlijk kan iedereen tandenpoetsen, maar doe je het eigenlijk wel goed? Dat gaan we onderzoeken! In onze “Ïnvestigation room” komt de waarheid altijd aan het licht! De kinderen gaan elkaar ondervragen en daarna onderzoeken of ze ook echt de waarheid hebben gesproken! Onder begeleiding van onze mondhygiënisten en assistenten gaan we tanden poetsen.

Je eet meerdere keren per dag en je drinkt de hele dag door. Je geeft je kinderen vaak een snoepje, een glaasje frisdrank of chocomel en tussen de middag stoppen we een plak ontbijtkoek in hun trommel. Elke avond proberen we weer een gevarieerde en gezonde maaltijd op tafel te zetten en in het weekend gaat er vast wel een zak chips doorheen en drinken we een glaasje wijn extra. Alles wat je eet en drinkt heeft invloed op lichaam en je geest.
Doen we het allemaal wel goed of valt het best wel mee?
Meten is weten, en dat doen we in ons CSI-Kids Laboratorium op een leuke, actieve en leerzame manier.

Previous slide
Next slide

Zure matten, lekker snoepjes en frisdrank zoals cola of sinas, daar zit vast heel veel suiker in! Maar hoe zit dat dan met melk, chocomelk of appelsap of gewoon een lekkere gezonden appel? Zit daar ook veel suiker in of juist helemaal niet? Hoe dat allemaal in elkaar zit ga je ontdekken in het laboratorium. 

Bacteriën kunnen suikers omzetten in zuren, en zuren lekker lang zuur laten. Hoe werkt dat? En wat doet je speeksel met al die zuren? Dat gaan wij allemaal onderzoeken. Dan weet je aan het einde van het expiriment het antwoord.

Het leukste CSI-Kids Laboratorium in Amersfoort

Voor wie?

Schoolklassen

Kom met jouw school een CSI doen!
Dit is super leuk voor iedereen uit groep 6,7 en 8, maar ook voor het voortgezet onderwijs is er een programma.
Vraag je juf of je meester of jullie aangemeld kunnen worden.
Wij hebben alvast een lesplan en leuke informatie voor scholen klaarliggen. 

Met het hele gezin!

Kom samen met je kinderen naar het CSI-Laboratorium om te leren en te ontdekken wat er allemaal in je mond gebeurd. Ook voor ouders is het super leerzaam en je krijgt meteen houvast als het gaat om de mondverzorging bij jezelf en je kinderen.

Dubbel op! Plezier en educatie!

Kids laboratorium