Kids Laboratorium

Een reis door je mond!

Heb je wel eens een reis gemaakt in je eigen mond? Weet je eigenlijk wel wat er allemaal in je mond leeft!

In ons CSI- Laboratorium leer je precies wat er allemaal in je mond gebeurd. Wat doet cola of chocolade nu eigenlijk met je tanden en je tong? Die zure mat, is dat nu echt zo slecht voor je tanden? Wat leeft er allemaal tussen je tanden en kiezen en wat kleeft er toch aan je tong!

Je komt het allemaal te weten in het super CSI-Kids Laboratorium in Amersfoort.

mgc Amersfoort

Wat leeft er toch in je mond!

Bacteriën

Previous
Next

Je mond zit vol met duizenden verschillende bacteriën. Ze hebben allemaal een eigen taak en missie. De ene groep wil dolgraag in je kies wonen en de andere wil lekker warm tussen je tanden en tandvlees zitten. Bacteriën zijn dol op warme donkere en vochtige plekjes.

En als ze daar blijven zitten, gaan ze groeien. Niet in de lengte, maar juist in aantal. Hoe meer familieleden en vrienden hoe fijner zij het vinden. Er zijn ook bacterien die je helpen bij het verwerken van je eten en drinken. Zo zie je maar dat er niet alleen slechte bacterien in je mond wonen, maar ook goede bacteriën

kidslaboratorium Amersfoort

Zuren en suikers

Previous
Next

Zure matten, lekker snoepjes en frisdrank zoals cola of sinas, daar zit vast heel veel suiker in! Maar hoe zit dat dan met melk, chocomelk of appelsap of gewoon een lekkere gezonden appel? Zit daar ook veel suiker in of juist helemaal niet? Hoe dat allemaal in elkaar zit ga je ontdekken in het laboratorium. 

Bacteriën kunnen suikers omzetten in zuren, en zuren lekker lang zuur laten. Hoe werkt dat? En wat doet je speeksel met al die zuren? Dat gaan wij allemaal onderzoeken. Dan weet je aan het einde van het expiriment het antwoord.

Het leukste CSI-Kids Laboratorium in Amersfoort

Voor wie?

Schoolklassen

Kom met jouw klas een CSI doen!
Dit is super leuk voor kids uit groep 7 en groep 8 .
Vraag je juf of je meester of jullie aangemeld kunnen worden.
Wij hebben alvast een lesplan en leuke informatie voor scholen klaarliggen. 

Met het hele gezin!

Kom samen met je kinderen naar het CSI-Laboratorium om te leren en te ontdekken wat er allemaal in je mond gebeurd. Ook voor ouders is het super leerzaam en je krijgt meteen houvast als het gaat om de mondverzorging bij jezelf en je kinderen.

Dubbel op! Plezier en educatie!

Kids laboratorium